Ferieresort med mesterskapspreg

På tre år, har de nye eierne av Blokhus Golf Center utviklet en flott ferieresort med et topp profesjonelt golfsenter i mesterskapsklasse.

Når Golfavisen besøkte Blokhus Golf Center i 2015, kunne vi se at de nye eierne var godt i gang med en trend som peker i retning av et moderne og svært profesjonelt golfsenter.

Et år senere, etter utvidelsen av 18 hulls-banen fra par 70 til par 72 med tre tees og en backteelængde på 6.250 meter, ser vi at ennå en god ferieresort har utviklet seg i løpet av de tre siste årene til et topp profesjonelt golfsenter i mesterskapsklasse.

For et år siden bygde Blokhus et 100 kvadratmeter treningssenter på driving rangen med overbygg, nye toalett-fasiliteter og shelters på banen.

Siden både klubbhuset, og ikke minst de 10 store leilighetene plassert med utsikt over pay & play-banen ble pusset opp, slik at rommene er lyse og hyggelige og klare til å ta mot de om lag 10.000 greenfee spillere som årlig besøker golfsenteret.

Se tilbud fra Blokhus Golf Center

Planer for utvidelse

Ifølge eier Dan Stage foreligger det spennende planer om å utvide leilighetskomplekset som ble etablert i 2006 av daværende eier, Proark gruppen, som gikk konkurs høsten 2012.
- I år har vi hatt solgt ut nesten alle helger fra midten av mars til begynnelsen av august, så dette har satt i gang tanker i gang om en utvidelse, sier Dan Stage som ikke bare er golfsenterets headpro, men også er eieren med de to pro-assistentene Casper Bruun og Morten Jacobsen.

De 10 leilighetene inneholder entré, stue/kjøkken, to store soverom, bad og terrasse. Leiligheten passer enten for familier på fire eller to par. Typiske leietakere er herregrupper (eller damegrupper) fra golfklubber andre steder i landet.

Leilighetene i Blokhus er godt utstyrt med kjøkkenfasiliteter, terrasse, tv og wifi.

På det velutstyrte kjøkkenet er det gode muligheter for egen matlaging, og det er bare noen få minutters gange til klubbhuset med en utmerket restaurant som serverer frokost - og du kan også få den levert i leiligheten dagen før.

Leilighetene er utstyrt med TV og gratis Wi-Fi. Imidlertid må man bevege seg over til klubbhuset hvis du ønsker å se på golf-kanaler på tven. Her er det åpent helt til kl. 22, og blir man der lenger, kan man selv låse seg ut.

Spennende pay & play

I et ferieområde som Blokhus/Hune med noen få kilometer til andre feriedestinasjoner som Løkken og Rødhus virker det å være en god satsning med både en kort 9-hulls par 3 bane og en spennende 9-hulls bane på 1790 meter fra gul og 1525 meter fra rød tee - og med tre par 4 hull og seks par 3 hull.
Par 3 banen i Blokhus Golf Center er verdt et besøk for både nybegynnere og feriegjester.

Kanskje er det også i ferien at golfere kan ta seg tid til en seriøs custom fitting. Senteret har bygget et fittingsenter, hvor man kan få målt sine slag i en Flightscope Doppler Radar.

Dan Stage og co. har demo -og testutstyr og de nyeste modellene fra alle de store merkene: Titleist, Taylor Made, Cobra, Callaway, Nike, Mizuno, Ping og Wilson m.fl. Prisen på en fittingleksjon er 500 kr, og beløpet vil bli trukket fra dersom du kjøper nytt utstyr.

En mesterskapsbane

Når eierne av golfsenteret er tre profesjonelle trenere, er det neppe overraskende at 18 hullsbanens utseende og standard er på topp.

Derfor er det også brukt mye ressurser i utvidelsen fra par 70 til par 72 med en mesterskapslengde på 6.250 meter, noe som har resultert i en forlengelse av banen med 400 meter.
Resultatet er også at Blokhus Golf Center allerede har hatt besøk av PGA trenere fra andre danske klubber, deriblant Peter Thomsens og Dansk Golf Academy. Også Dansk Golf Union har blitt oppmerksom på utviklingen og har gitt Blokhus en indikasjon på at banen vil bli vertskap for Dansk Mesterskap for seniorer i 2017 sesongen.

Det er 10 store leiligheter med privat parkeringsplass og terrasse i Blokhus Golf Center, som er på planen for en en utvidelse av anlegget.

Syv nye tee-steder

Endringene av banen har resultert i nye tee-steder på syv av hullene (1, 3, 5, 10, 11, 13 og 14). Den neste store forandringen vil være at par 4-hullet 11 til et par 5-hull på hele 530 meter fra hvit tee, 469 meter fra gul tee og 368 meter fra rød tee. Det er en forlengelse fra gul tee på 100 meter.
Med en bekk som skjærer fairwayen diagonalt, må man kjenne sin begrensning. Hvor langt fremme skal man krysse hindret? Dette er blitt et hull hvor man blir belønnet eller straffet i forhold til hvor mye man satser.

De vanskeligste hullet?

Selv om dette hullet ofte regnes som det vanskeligste, så er det hullet etter (par 4-hullet 12), som er tastet med indeks 1 - hvilket primært skyldes lengden på 388 meter fra gul tee.
Av andre spennende hull kan det 398 meter lange (gul) par 4-hullet 3, der man passe seg for vannhinderet på venstre side.

Selv om hullet etter (par 4-hullet 4) er 30 meter kortere, er det en større utfordring på grunn av den skarpe dogleg venstre. Dette hullet er rangert med indeks 2.

Banens første par 5-hull 6 på 458 meter (gul) kan skape problemer, hvis ikke utslaget er godt. Til venstre er det lett å havne out of bounds, og midtveis til høyre finnes det klynge med trær.
Par 5-hullet 13 på 447 meter (gul) skaper også problemer for mange på grunn av et innspill over vannhinder. Mestrer man det, går det som regel greit.

Kvinnenes skrekk

Par 3-hullet 14 dypt inne i skogen border være enkelt med sine korte 137 meter til Green, men med lyng det meste av veien og skogen klaustrofobisk tett på begge sidene, skal men heller slå for langt enn for skjevt.

I ettertid har man opplevd på denne signaturbanen, og spesielt i selskap med kvinner opplevd at det på dette hullet ofte går galt. Den smale fairwayen virker uoverkommelig på mange, og kanskje bør man vurdere en opprydding? Vanligvis er det jo par 3-hullene som skaper kø. Dette vet de profesjonelle bane-eierne sikkert mer om enn undertegnede, som kan konstaterere at den positive utviklingen i Blokhus fortsetter. Banen er alltid velholdt og i teknisk god stand, med gode fairways og greener - bedre enn mange andre steder.

Kilde: Frits Christensen - Golfavisen, september 2016